Kundsupport

Kontakta oss

Företag | Privat

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan
0 Produkter
Varukorg
Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
52792.jpg

Vinglas

Vinglas

Vackra vinglas som förhöjer smak, doft och upplevelsen av vinet. Vinglas är dessutom mycket dekorativa på middagsbordet och passar utmärkt för restaurang. Vinglasen finns i flera olika modeller för att passa allt från vinets kulör till druva.

 

Filtrera Sortera
Antal artiklar 30
Saldoikon
Varumärke
Bredd (mm)
Djup (mm)
Höjd (mm)
Färg/material
Info
Lucy Rödvins glas 54cl
patina_logo_black.png
PA7-LUC00-1202-54U
I lager
Pris exkl.62
Rek. pris62
Lucy Tasting 20cl
patina_logo_black.png
PA7-LUC00-1204-20U
I lager
Pris exkl.55
Rek. pris55
Lucy Vitvinsglas 39cl
patina_logo_black.png
PA7-LUC00-1201-39U
I lager
Pris exkl.61
Rek. pris61
Penelopé Bordeaux 65cl
patina_logo_black.png
PA7-PEN00-1204-65U
Ej i lager
Pris exkl.55
Rek. pris55
Penelopé Burgundy  74cl
patina_logo_black.png
PA7-PEN00-1205-74U
Ej i lager
Pris exkl.56
Rek. pris56
Penelopé Rödvins glas 50cl
patina_logo_black.png
PA7-PEN00-1202-50U
I lager
Pris exkl.53
Rek. pris53
Penelopé Vitvinsglas 38cl
patina_logo_black.png
PA7-PEN00-1201-38U
I lager
Pris exkl.51
Rek. pris51
Vinglas 19 cl Elegance
MT52762
Ej i lager
Pris exkl.38
Visa
Vinglas 24,5 cl Diamond
logo_exxent.png
MT44767
I lager
Pris exkl.38
Vinglas 24,5 cl Elegance
MT52761
I lager
Pris exkl.42
Vinglas 25 cl Sublym
MT52956
I lager
Pris exkl.59
Vinglas 25 cl Tulipe
logo_exxent.png
MT46978
Ej i lager
Pris exkl.59
Visa
Vinglas 30,5 cl InAlto Tre Sensi
Pris exkl.58
Vinglas 31 cl Elegance
MT52760
I lager
Pris exkl.49
Vinglas 35 cl Balloon Lyre
MT52922
I lager
Pris exkl.47
Vinglas 35 cl Sublym
MT52954
I lager
Pris exkl.70
Vinglas 35 cl Tulipe
MT52745
Ej i lager
Pris exkl.65
Visa
Vinglas 38 cl InAlto Uno
MT52913
I lager
Pris exkl.67
Vinglas 43 cl InAlto Tre Sensi
Pris exkl.62
Vinglas 45 cl Sublym
MT52955
I lager
Pris exkl.74
Vinglas 47 cl Balloon Lyre
MT52921
I lager
Pris exkl.47
Vinglas 47 cl InAlto Uno
MT52912
I lager
Pris exkl.69
Vinglas 47 cl Tulipe
MT52744
Ej i lager
Pris exkl.71
Visa
Vinglas 54 cl Nexo
MT52965
I lager
Pris exkl.63
Vinglas 55 cl InAlto Tre Sensi
Pris exkl.72
Vinglas 56 cl InAlto Uno
MT52911
I lager
Pris exkl.78
Vinglas 57 cl Tulipe
MT52743
Ej i lager
Pris exkl.71
Visa
Vinprovarglas 12 cl Viticole
logo_exxent.png
Pris exkl.40
Vinprovarglas 21,5 cl Viticole
logo_exxent.png
Pris exkl.40
Vinprovarglas 31 cl Viticole
logo_exxent.png
MT42250
Ej i lager
Pris exkl.56
Visa

Så häller du upp ett rödvin i vinglas:

Det kan tyckas oerhört enkelt att hälla upp ett gott vin till middagen och det är inte särskilt komplicerat. Däremot finns det några små knep och tips för att göra det perfekt. Det handlar också om att gästerna ska trivas och känna sig speciella på middagen. Precis som när man är ute och äter på en restaurang. Då förväntas man få vinet perfekt upphällt i rödvinsglaset.

Håll flaskan rätt:

Tänk på att hålla flaskan stadigt. Ta ett räjält grepp mitt över flaskan. Det ser inte så elegant ut men fördelen är att risken att spilla på gästerna minimeras.

På restauranger där man blir serverad av en sommelier eller vinkypare håller de flaskan i botten. Det ser elegant ut och man når längre när man ska hälla. Det krävs dock att man har tunga rätt i mun så man inte spiller.

Hälla upp rödvin

Servera vinet rätt:

Alla drycker serveras från höger. För att vänsterarmen inte ska vara i vägen kan du hålla den bakom ryggen. Ha gärna en servett i beredskap då det kan droppas eller rinna från flaskan när du hällt färdigt i vinglaset.

Det är din uppgift som värd att servera vinet. Gästerna ska inte behöva göra detta själva. Har du däremot en vinintresserad vän kan denne hjälpa dig om så önskas. Om gästerna ska servera sig själva och råkar spilla på duken skäms de och middagen kan få en tråkig vändning. Genom att du gör jobbet är det ditt fel om något sådant skulle hända.

Ställ inte vinflaskan på bordet. Det ser mycket artigare ut att låta flaskan stå på köksbänken eller på ett bord vid sidan av. Många vinflaskor är snygga att titta på men kan upplevas störande vid middagen. Ta den extra tiden och hämta vinflaskan när det är dags att fylla på rödvinsglasen. Serverar du ett vitt vin kan det vara bra att ställa dessa svalt tills det är dags att severa igen.

Som värd är det viktigt att du hela tiden har koll på vinglasen till dina gäster. Om gästen själv tar vinflaskan och fyller på i sina vinglas är det ett misslyckande för dig som värd. Ha ständig koll så lyfter du värdskapet för dina gäster.

Hur mycket ska man hälla upp?

Det finns ju inte en exakt regel på hur mycket du ska hälla upp men bättre med för lite än för mycket. På finare middagar fyller man aldrig mer än en fjärdedel eller en femtedel. Du får mer luft i glaset och lyfter aromerna från vinet. Ofta bestämmer vinglasets form hur mycket du ska hälla upp. En grundprinip är att aldrig hälla upp mer vin än vinglasets största utbuktning.