Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan
0 Produkter
Varukorg
Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.

Gastrobutiken Blogginlägg

Vår Blogg - Arkiv

13 oktober 2025

Den ultimata guiden till kantiner för restaurang och storkök

Kantinen, även känd som Gastronorm-kantin, är en av de mest oumbärliga komponenterna i ett professionellt kök. I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta om storlekar, material och användningsområden för att optimera ditt köksflöde.

13 oktober 2025

Längre livslängd på dina kyl- & frysskåp. Vi hjälper dig spara tusenlappar

Underhåll är oerhört viktigt för att öka livslängden på dina produkter, sänka driftkostnader och slippa dyra reparationer. Läs vår guide om hur du enkelt själv kan rengöra kondensorn på dina restaurangkylar, frysskåp och kylbänkar i restaurangköket.

14 oktober 2025

Välj rätt kombiugn

En enkel, men komplett guide för att välja rätt kombiugn till ditt restaurangkök. Vad du behöver tänka på innan du investerar i kökets hjärta. Välj rätt restaurangugn med omsorg.

14 oktober 2025

Koppla in 3-fas

Hur kopplar man in en 3-fas anslutningskabel i en restaurangmaskin? Här förklarar vi hur man gör, men också varför en behörig elektriker ska göra det.

21 oktober 2025

Bäst i test - Stakpanna 28 cm

Vi har jämfört 3 olika modeller av stekpannor som är 28 cm och med någon form av non-stick beläggning. Läs vilken modell som vi anser vara den bästa stekpannan.

22 oktober 2025

Bästa fritösen för restaurang

Vilken fritös ger dig mest effekt för pengarna? Vilken fritös har högst total effekt? Vilken fritös ska du köpa om du vill hitta den billigaste professionella fritösen? Vi har svaren på dessa tre frågor i vår guide till den bästa fritösen.

24 oktober 2025

Hur man slipar en kebabkniv

Hur slipar man en kebabkniv? Vilka sätt finns och är mest effektiva? Vi förklarar och visar hur du slipar bladet på din kebabkniv.

28 oktober 2025

Vilken huvdiskmaskin är bäst?

Restaurangdiskmaskinerna går en rond mot varandra. Vilken diskmaskin av huvmodell är egentligen bäst? Vi har jämfört den klassiska och väletablerade Wexiödisk WD-6 mot Italienska uppstickaren Smeg SPH505

29 oktober 2025

Jämförelse: Retigo vs Rational kombiugnar

Här har vi jämfört Kombiugnar i premiumsegmentet. En kombiugn alla restauranger bör ha i sitt restaurangkök. Vad skiljer en Retigo Blue Vision mot en Rational iCombi Pro? Läs vår jämförelse!

29 oktober 2025

Klimatklassning på kylskåp - Vad är det?

Varför är klimatklass på kylskåp viktigt? Varför ska jag leta efter det? Här förklarar vi varför denna detalj är så viktig och varför du ska sluta bry dig om volymen i skåpet och fokusera mer på klimatklass och energiklass.

29 oktober 2025

Varför ska man välja kromad stekhäll?

Vi förklarar varför du ska välja en ny stekhäll med "Durable chrome" eller hårdkrom. Vilka fördelar det är med den kromade stekytan jömfört med vanlig stålhäll.

7 november 2025

Hur serverar jag vin på rätt sätt

En komplett guide på hur man bör hälla upp vin i vinglas och vid vilka temperaturer du bör servera olika viner. Små enkla knep förhöjer upplevelsen av vinet för dina gäster. Bli snabbt ett vinproffs med denna enkla guide.

7 november 2025

Ölguide - Vad man ska tänka på när det gäller öl

Vilken temperatur ska man servera olika öl vid? Vilket typ av glas ska man ha till öl? Här går vi genom en grundläggande guide om hur du serverar öl i rätt glas och vid rätt temperatur för att höja smakupplevelsen.

7 november 2025

Skötselråd - melamin

Melamin är snyggt men känsligt! Lär dig sköta dina fat rätt för att undvika sprickor, repor och värmeskador. Läs guiden för längre hållbarhet i restaurangen.

12 november 2025

Hur mycket ström drar en restaurangmaskin?

Vi reder ut skillnad på effekt (kW) och förbrukning (kWh) och även vilka maskiner i restaurangen som är stora energislukare. Hur kan du göra för att spara pengar och miljö?