Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan
0 Produkter
Varukorg
Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Köttkvarn

En maskin som blivit mer och mer populär bland krögare. En köttkvarn maler kött som man enkelt kan göra hamburgare, biffar eller kanske köttbullar av. Den stora fördelen är ju att man enkelt kan kontrollera kvalitén på köttet som används. Man kan enkelt byta hålskiva i köttkvarnen från finmalet till mer grovmalet om man önskar det. När man köper färdigmalt kött vet man inte riktigt från gång till gång vad man egentligen får. 

Berkel köttkvarnar håller en mycket hög kvalité och ger dig bekymmersfri drift flera år framöver.

- Välj köttkvarn -

Filtrera Sortera
Antal artiklar 3
Filtrera
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Show
Kyld köttkvarn ABW 32-REF
berkel.jpg
32REF
Varumärke ABW
Längd 350
Bredd 530
Höjd 555
Material / Färg Rostfritt
Spänning / Effekt 400V, 1,8kW
Kapacitet ca 400kg/tim
Lagersaldo: Ej i lager

Kyld köttkvarn ABW 32-REF

Kyld köttkvarn för industriellt bruk.

Köttkvarnens kapacitet är ca 400kg/tim.

Unger 5 delar knivsystem.

 

Effekt: 1870W

Anslutning: 400V 3-fas

Mått: 350x530x555mm

Vikt: 56kg

Pris exkl.39 525.00
Grundpris 46500
15.00
Berkel Köttkvarn BMS32T
berkel.jpg
BMS32T
Varumärke Berkel
Längd 340
Bredd 490
Höjd 530
Material / Färg Rostfritt
Spänning / Effekt 400V, 2,2kW
Kapacitet 500kg/h
Lagersaldo: Ej i lager

Berkel köttkvarn BMS32T

Köttkvarn 3-fas, bordsmodell, som klarar ca 500kg/h.

Manuell 3-fas ansluten köttkvarn.

Levereras med 5 delar Unger-system.

Dubbla knivar samt 3mm hålskiva för finmalning ingår.

 

Kraftfull och kompakt köttkvarn.

Tillverkad i rostfritt stål.

Ej för frusen mat.

 

CE Godkänd.

Anpassad för butiker, mindre livsmedelsindustri och restauranger & storkök.

 

Specifikationer BMS32T:

Mått (LxBxH): 610x200x380mm

Kvarnhusets diameter: 100mm

Effekt: 2200W

Anslutning: 400V, 3-fas

 

Montering av 5 delar Unger-system:

  • Montera först, längst in på kvarntappen, 0-skiva med stora öppningen innåt.

  • Därefter dubbelverkande kniv med fläns utåt.

  • Sedan mellanhålskivan. 

  • Nästa kniv med flänsen utåt.

  • Slutskiva. 

Pris exkl.18 615.00
Grundpris 21900
15.00
Berkel köttkvarn 400kg/h
berkel.jpg
TC32
Varumärke Berkel
Längd 610
Bredd 200
Höjd 380
Material / Färg Svart
Spänning / Effekt 230V, 1120W
Kapacitet 400kg/h
Lagersaldo: Ej i lager

Berkel köttkvarn TC32

Köttkvarn, bordsmodell, som klarar ca 400kg/h.

Manuell köttkvarn.

4,5mm hålskiva ingår.

Stark och tystgående.

CE Godkänd.

Anpassad för mindre butiker och restauranger och storkök.

 

Specifikationer TC32:

Mått (LxBxH): 610x200x380mm

Kvarnhusets diameter: 100mm

Effekt: 1120 W (1,5hk)

Anslutning: 230V

Pris exkl.7 990.00
Grundpris 9400
15.00

Viktigt att tänka på när du ska köpa en ny köttkvarn.

Det finns en hel del olika hålskivor till köttkvarnarna där du själv kan bestämma hur grov färsen ska vara. Många som tillverkar egna hamburgare från grunden vill ju gärna ha mer grovmalet kött.

 

Tips för en lyckad hamburgare:

  1. Välj rätt kött.
    Det ska vara högre fetthalt och grovmalet kött. Fetthalten bör ligga på ca 20-25%.
  2. Blanda försiktigt.
    Om man blandar och knådar färsen för mycket blir burgaren lätt kompakt och seg. Tips är att linda in färsen tight i plastfilm till önskad diameter och sen låt den stå i kylen i några timmar. Sen skär man till sina hamburgare. Tänk på att krydda med salt och peppar på utsidan. Enligt mästerkrögaren Johan Jureskog ska man inte använda några andra kryddor.
  3. Få till en bra stekyta - stek istället för att grilla.
    Man ska inte vara rädd för att använda hög värme på stekpannan eller stekbordet. Det ska bli en fin yta med saftigt inre. Köttjuicerna går ner i stekpannan istället för att droppa ner på grillen och hamburgaren steks i safterna. Man behöver alltså inte något tillsatt stekfett.
  4. Tillbehören gör burgaren.
    Vid det här laget, med alla restauranger som serverar gourmetburgare, vet de flesta att det är tillbehören som gör burgaren. Lägg ner mycket kärlek på dessa. Rosta brödet på ena sidan, använd bacon, ost, dressing och övriga tillbehör som du valt noga och med eftertanke. Se till att tillbehören fungerar bra tillsammans.
  5. Härliga pommes.
    Lika viktigt som hamburgaren är självklart pommes frites som tillbehör. Det finns fina luftfritöser som ger krispigt goda pommes utan att vara flottiga. Eller varför inte välja sötpotatispommes eller lökringar? Även här kan man kombinera för att få en fantastisk smakupplevelse.