Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan
0 Produkter
Varukorg
Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
52792.jpg

Vinglas

Vinglas

Vackra vinglas som förhöjer smak, doft och upplevelsen av vinet. Vinglas är dessutom mycket dekorativa på middagsbordet och passar utmärkt för restaurang. Vinglasen finns i flera olika modeller för att passa allt från vinets kulör till druva.

 

Filtrera Sortera
Antal artiklar 33
Varumärke
Bredd (mm)
Djup (mm)
Höjd (mm)
Färg/material
Info
Vinprovarglas 31 cl Viticole
logo_exxent.png
70
Vinprovarglas 12 cl Viticole
logo_exxent.png
50
Vinglas 24,5 cl Diamond
logo_exxent.png
MT44767
I lager
47.50
Vinglas 30 cl Diamond
logo_exxent.png
MT44777
I lager
52.50
Vinglas 25 cl Tulipe
logo_exxent.png
MT46978
Ej i lager
73.75
Vinglas 57 cl Tulipe
MT52743
Ej i lager
88.75
Vinglas 47 cl Tulipe
MT52744
I lager
88.75
Vinglas 35 cl Tulipe
MT52745
I lager
81.25
Vinglas 31 cl Elegance
MT52760
I lager
61.25
Vinglas 24,5 cl Elegance
MT52761
Ej i lager
52.50
Vinglas 19 cl Elegance
MT52762
Ej i lager
47.50
Vinglas 56 cl InAlto Uno
MT52911
I lager
97.50
Vinglas 47 cl InAlto Uno
MT52912
I lager
86.25
Vinglas 38 cl InAlto Uno
MT52913
I lager
83.75
Vinglas 43 cl InAlto Tre Sensi
77.50
Vinglas 30,5 cl InAlto Tre Sensi
72.50
Vinglas 47 cl Balloon Lyre
MT52921
I lager
58.75
Vinglas 35 cl Balloon Lyre
MT52922
I lager
58.75
Vinglas 35 cl Sublym
MT52954
I lager
87.50
Vinglas 45 cl Sublym
MT52955
I lager
92.50
Vinglas 25 cl Sublym
MT52956
I lager
73.75
Vinglas 54 cl Nexo
MT52965
I lager
78.75
Vinglas 45 cl Nexo
MT52966
I lager
76.25
Vinglas 38 cl Nexo
MT52967
I lager
70
Lucy Vitvinsglas 39cl
patina_logo_black.png
PA7-LUC00-1201-39U
I lager
50
Lucy Rödvins glas 54cl
patina_logo_black.png
PA7-LUC00-1202-54U
I lager
51.25
Lucy Tasting 20cl
patina_logo_black.png
PA7-LUC00-1204-20U
I lager
46.25
Penelopé Vitvinsglas 38cl
patina_logo_black.png
PA7-PEN00-1201-38U
I lager
46.25
Penelopé Rödvins glas 50cl
patina_logo_black.png
PA7-PEN00-1202-50U
I lager
47.50
Penelopé Bordeaux 65cl
patina_logo_black.png
PA7-PEN00-1204-65U
Ej i lager
51.25
Penelopé Burgundy  74cl
patina_logo_black.png
PA7-PEN00-1205-74U
Ej i lager
51.25

Så häller du upp ett rödvin i vinglas:

Det kan tyckas oerhört enkelt att hälla upp ett gott vin till middagen och det är inte särskilt komplicerat. Däremot finns det några små knep och tips för att göra det perfekt. Det handlar också om att gästerna ska trivas och känna sig speciella på middagen. Precis som när man är ute och äter på en restaurang. Då förväntas man få vinet perfekt upphällt i rödvinsglaset.

Håll flaskan rätt:

Tänk på att hålla flaskan stadigt. Ta ett räjält grepp mitt över flaskan. Det ser inte så elegant ut men fördelen är att risken att spilla på gästerna minimeras.

På restauranger där man blir serverad av en sommelier eller vinkypare håller de flaskan i botten. Det ser elegant ut och man når längre när man ska hälla. Det krävs dock att man har tunga rätt i mun så man inte spiller.

Hälla upp rödvin

Servera vinet rätt:

Alla drycker serveras från höger. För att vänsterarmen inte ska vara i vägen kan du hålla den bakom ryggen. Ha gärna en servett i beredskap då det kan droppas eller rinna från flaskan när du hällt färdigt i vinglaset.

Det är din uppgift som värd att servera vinet. Gästerna ska inte behöva göra detta själva. Har du däremot en vinintresserad vän kan denne hjälpa dig om så önskas. Om gästerna ska servera sig själva och råkar spilla på duken skäms de och middagen kan få en tråkig vändning. Genom att du gör jobbet är det ditt fel om något sådant skulle hända.

Ställ inte vinflaskan på bordet. Det ser mycket artigare ut att låta flaskan stå på köksbänken eller på ett bord vid sidan av. Många vinflaskor är snygga att titta på men kan upplevas störande vid middagen. Ta den extra tiden och hämta vinflaskan när det är dags att fylla på rödvinsglasen. Serverar du ett vitt vin kan det vara bra att ställa dessa svalt tills det är dags att severa igen.

Som värd är det viktigt att du hela tiden har koll på vinglasen till dina gäster. Om gästen själv tar vinflaskan och fyller på i sina vinglas är det ett misslyckande för dig som värd. Ha ständig koll så lyfter du värdskapet för dina gäster.

Hur mycket ska man hälla upp?

Det finns ju inte en exakt regel på hur mycket du ska hälla upp men bättre med för lite än för mycket. På finare middagar fyller man aldrig mer än en fjärdedel eller en femtedel. Du får mer luft i glaset och lyfter aromerna från vinet. Ofta bestämmer vinglasets form hur mycket du ska hälla upp. En grundprinip är att aldrig hälla upp mer vin än vinglasets största utbuktning.